FILIALA JUDEȚEANĂ SUCEAVA
A ASOCIAȚIEI COMUNELOR DIN ROMÂNIA

Comuna Verești

Comună membră ACoR din 14.10.2016

Prin HCL nr. 54 din 14.10.2016 comuna Verești a devenit membru al Asociației Comunelor din România

Descrierea comunei

Comuna Vereşti este situată în partea central-estică a Podişului Sucevei, în partea estică a judeţului Suceavei, în partea estică a județului Suceava, la cca 20 km de Municipiul Suceava și se învecinează cu următoarele unități administrativ teritoriale:

– la nord și nord-vest comuna Dumbrăveni;

– la vest comuna Salcea;

– la sud și sud-est comuna Fântânele;

– la est și nord-est comuna Corni, județul Botoșani, separată prin râul Siret;

– la sud-vest comuna Udești, separată prin râul Suceava.

Comuna Verești are în componența sa administrativă patru sate care au luat ființă începând cu secolele al XIV -lea și al XIX-lea, respectiv Verești, Bursuceni, Hancea, Corocăiești.

Din timpuri străvechi satul Verești păstrează numeroase evenimente, datini și tradiții, tot aici se poate redescoperi tihna satului autentic, satul fiind deosebit atât prin locuitorii pe care îi are, cât și prin frumusețea locuitorilor acestuia. Comuna Verești este situată în partea central-estică a podișului Sucevei, în partea estică a județului Suceava și la aproximativ 26 km de Municipiul Suceava.

Comuna se află în amonte cu 12 km de confluența râurilor Suceava și Siret, la intersecția paralelei de 47°38′ latitudine nordică cu meridianul de 26°28′ longitudine estică.

Teritoriul administrativ al comunei se evidențiază printr-o foarte bună amplasare în raport cu căile de comunicație rutiere, feroviare, județene și naționale. Această situație a creat și va determina în continuare o dezvoltare firească a comunei.

 

DESCRIEREA ŞI SEMNIFICAŢIILE
elementelor însumate ale stemei comunei Verești, județul Suceava

Descrierea stemei:
Stema comunei Verești, potrivit anexei nr. 1.84, se compune dintr-un scut roșu cu o bandă albastră, încărcată cu trei albine, una sub alta, însoțită în partea de sus de o roză, toate de aur. Scutul este timbrat cu o coroană murală cu un turn de argint.

Semnificațiile elementelor însumate:
Propunerea de stemă a comunei Verești asigură concordanța elementelor acesteia cu specificul economic, social, cultural și tradiția istorică ale comunei, respectând tradiția heraldică a acestei zone și legile științei heraldicii. Coroana murală cu un turn de argint semnifică faptul că așezarea este comună.
(Stema a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 862 din 4 decembrie 2003).

Dănuț GAVRILIUC

PRIMARUL COMUNEI

Date de contact: