FILIALA JUDEȚEANĂ SUCEAVA
A ASOCIAȚIEI COMUNELOR DIN ROMÂNIA

Comuna Valea Moldovei

Comună membră ACoR din 25.07.2005

Prin HCL nr. 16 din 25.07.2005 comuna Valea Moldovei a devenit membru al Asociației Comunelor din România

Descrierea comunei

Comuna Valea Moldovei este situată în partea de NE a țării noastre, în județului Suceava, fiind alcătuită din cele două sate , Valea Moldovei și Mironu.

Poziția matematică este dată de coordonatele geografice: 25°55’longitudine E Și 47°30’ latitudine N. Comuna Valea Moldovei este situată în bazinul mijlociu al râului Moldova, pe partea dreaptă a văii Moldovei, imediat în aval de ieșirea sa din Carpații Orientali, la contactul Munților Stânișoarei (reprezentați aici prin zona marginală a flișului Obcinii Voronețului) cu sectorul nordic, îngust, al zonei subcarpatice și cu Podișul Sucevei. Administrativ, comuna Valea Moldovei aparține județului Suceava fiind așezată în partea central-sudică a acestuia. Teritoriul ei se învecinează la N cu comuna Capu Cîmpului, la N-E cu comunele Păltinoasa, Drăgoiești și Cornu Luncii, la S-E cu comunele Slatina și Mălini și la N-V cu teritoriul orașului Gura Humorului.

Localitățile ce compun comuna Valea Moldovei sunt legate între ele prin drumul județean 177 C. Legătura cu comuna Capu Cîmpului (reînființată în noiembrie 2003), și cu orașul Gura Humorului (situat la distanța de 18 Km de centrul comunei ) și municipiul Suceava ( situat la distanța de 56 Km de centrul comunei) se face pe D.J. 177 C. Pe același drum și în continuare pe D.J. 209 C se face legătura cu municipiul Fălticeni, situat la distanța de 30 Km de comună . Legătura între D.J. 177C și D.J.209 (spre Gura Humorului și Suceava) se face peste râul Moldova pe Podul Izvor, iar cu D.N. 17 (spre Fălticeni) pe Podul Berchișești, pod recent reabilitat și modernizat. Legătura între comuna Valea Moldovei și cele două comune învecinate ]n partea de S-E, Mălini și Slatina, se face pe drumuri comunale, pietruite, ce constituie o altă cale rutieră spre municipiile Fălticeni și Suceava.

 

DESCRIEREA ŞI SEMNIFICAŢIILE
elementelor însumate ale stemei comunei Valea Moldovei, județul Suceava

Descrierea stemei:
Stema comunei Valea Moldovei, potrivit anexei nr. 1.81, se compune dintr-un scut pe fond roșu, cu o fascie albastră încărcată cu o ramură de tisă cu frunze și fructe, cu vârful spre stânga, de aur. Scutul este timbrat cu o coroană murală cu un turn de argint.

Semnificațiile elementelor însumate:
Propunerea de stemă a comunei Valea Moldovei asigură concordanța elementelor acesteia cu specificul economic, social, cultural și tradiția istorică ale comunei, respectând tradiția heraldică a acestei zone și legile științei heraldicii. Coroana murală cu un turn de argint semnifică faptul că așezarea este comună.
(Stema a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 862 din 4 decembrie 2003).

Niculai-Romică FLORIȘTEAN

PRIMARUL COMUNEI

Date de contact:

 Website: www.comunavaleamoldovei.ro
 E-mail: primariavaleamoldovei@yahoo.com
 Telefon: +40 230 573 064