FILIALA JUDEȚEANĂ SUCEAVA
A ASOCIAȚIEI COMUNELOR DIN ROMÂNIA

Comuna Ulma

Comună membră ACoR din 30.03.2006

Prin HCL nr. 10 din 30.03.2006 comuna Ulma a devenit membru al Asociației Comunelor din România

Descrierea comunei

Comuna Ulma este o localitate inființată după cel de-al doilea război mondial, fiind desprinsă din comuna Seletin actualmente în Ucraina.Este localizată din punct de vedere geografic în nordul județului Suceava, la granița României cu Ucraina, de o parte și de alta a văii râului Suceava. Se compune din 5 sate: Ulma, Nisipitu (reședinta comunei), Lupcina, Costileva și Măgura. Populatia comunei Ulma este de 2370 locuitori potrivit ultimelor date privind evidența populației. Prima atestare documentară a satelor Costileva, Măgura, Lupcina este din anul 1876 când Biserica Nașterii Sfintei Marii din Seletin deservea 1638 de creștini. Comuna Ulma se învecinează cu UAT-urile Brodina și  Izvoarele Sucevei , iar în partea de nord este marcată de granița României cu statul Ucraina pe o distanță de 16 km. Relieful comunei Ulma este preponderent muntos, acoperit în mare parte cu păduri, dar și cu terenuri agricole categoria de folosință fânețe și pășuni alpine. Ocupația de baza a locuitorilor comunei este creșterea animalelor , munca în domeniul forestier, dar în ultimul timp și munca ca sezonier în agricultură în străinătate.

DESCRIEREA ŞI SEMNIFICAŢIILE
elementelor însumate ale stemei comunei Ulma, județul Suceava

Descrierea stemei:
Stema comunei Ulma, potrivit anexei nr. 1.79, se compune dintr-un scut albastru încărcat cu trei frunze de ulm (dispuse doi la unu), toate de aur. Chef-ul scutului micșorat, dințat, negru, cu trei lacrimi de argint. Scutul este timbrat cu o coroană murală cu un turn de argint.

Semnificațiile elementelor însumate:
Propunerea de stemă a comunei Ulma asigură concordanța elementelor acesteia cu specificul economic, social, cultural și tradiția istorică ale comunei, respectând tradiția heraldică a acestei zone și legile științei heraldicii. Coroana murală cu un turn de argint semnifică faptul că așezarea este comună.
(Stema a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 862 din 4 decembrie 2003).

Petru MAROCICO

PRIMARUL COMUNEI

Date de contact:

 Website: www.comunaulma.ro
 E-mail: primariaulma@yahoo.com
 Telefon: +40 230 574 942