FILIALA JUDEȚEANĂ SUCEAVA
A ASOCIAȚIEI COMUNELOR DIN ROMÂNIA

Comuna Sucevița

Comună membră ACoR din 31.08.2001

Prin HCL nr. 25 din 31.08.2001 comuna Sucevița a devenit membru al Asociației Comunelor din România

Descrierea comunei

Prima mențiune documentară este legată tot de familia Movilă și de așezământul ridicat aici, și este din 6 august 1582. După cum spunea și cronicarul Miron Costin: „au murit Ieremia-Vodă în anul 7116 (1606). Rămasu-i-au pomană în țară, mănăstirea anume Sucevița, de dînsul făcută.” Existența Mănăstirii și-a pus amprenta, în întreaga istorie a satului asupra dezvoltării lui, mai ales din punct de vedere istoric, cultural și în actualitate, turistic. Aspectul care trebuie relevat este acela că aici, în permanență, au venit și vin vizitatori atrași deopotrivă de existența monumentului istoric(una din cele cinci ,,perle’’ ale Bucovinei), dar și de inegalabilul peisaj geografic.

DESCRIEREA ŞI SEMNIFICAŢIILE
elementelor însumate ale stemei comunei Sucevița, județul Suceava

Descrierea stemei:
Stema comunei Sucevița, potrivit anexei nr. 1.74, se compune dintr-un scut tăiat. În câmpul superior, pe contrahermină, negru și argint, stema Moldovei cu capul de bour, însoțit între coarne de o stea cu cinci raze, având în dreapta o roză și o semilună descrescândă în stânga, toate de aur. În câmpul inferior, pe albastru, două săbii încrucișate cu vârful în jos, de aur. Scutul este timbrat cu o coroană murală cu un turn de argint.

Semnificațiile elementelor însumate:
Propunerea de stemă a comunei Sucevița asigură concordanță elementelor acesteia cu specificul economic, social, cultural și tradiția istorică ale comunei, respectând tradiția heraldică a acestei zone și legile științei heraldicii. Coroana murală cu un turn de argint semnifică faptul că așezarea este comună.

Dorin-Ioan PÎNZAR

PRIMARUL COMUNEI

În cadrul Asociației Comunelor din România, deține următoarele funcții:

1. VICEPREȘEDINTE în Consiliul Director al Filialei Județene Suceava a Asociației Comunelor din România

Date de contact: