FILIALA JUDEȚEANĂ SUCEAVA
A ASOCIAȚIEI COMUNELOR DIN ROMÂNIA

Comuna Mănăstirea Humorului

Comună membră ACoR din 19.05.2002

Prin HCL nr. 6 din 19.05.2002 comuna Mănăstirea Humorului a devenit membru al Asociației Comunelor din România

Descrierea comunei

Comuna Manastirea Humorului este situată geografic la intersecţia coordonatei de 47°32, latitudine nordică cu cea de 25°54, longitudine estică, în nord-estul ţării, în cadrul judetului Suceava, pe valea pârâului Humor si are in componența trei sate: Manastirea Humorului, Plesa si Poiana Micului. Se întinde pe o suprafaţă de 9628 ha, din care 7653 ha sunt ocupate cu păduri.

Din punct de vedere al asezarii administrative comuna se invecineaza, la nord si nord-est cu comunele Suceviva si Marginea, la est cu orasul Solca, comunele Cacica si Pârtestii de jos, la sud cu orasul Gura-Humorului, la sudest cu Frasin, iar la vest cu Vama si Frumosu. Ea este situata, la o distanta de 14 km de orasul Solca, 5 km de Gura Humorului si la 42 km distanța de municipiul Suceava.

DESCRIEREA ŞI SEMNIFICAŢIILE
elementelor însumate ale stemei comunei Mănăstirea Humorului, județul Suceava

Descrierea stemei:
Stema comunei Mănăstirea Humorului, potrivit anexei nr. 1.48, se compune dintr-un scut albastru încărcat cu un semn lapidar, roșu, flancat de o albină pe dreapta și de două albine pe stânga, de aur. Scutul este timbrat cu o coroană murală cu un turn de argint.

Semnificațiile elementelor însumate:
Propunerea de stemă a comunei Mănăstirea Humorului asigură concordanța elementelor acesteia cu specificul economic, social, cultural și tradiția istorică ale comunei, respectând tradiția heraldică a acestei zone și legile științei heraldicii. Coroana murală cu un turn de argint semnifică faptul că așezarea este comună.
(Stema a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 862 din 4 decembrie 2003).

Viorel CROITORU

PRIMARUL COMUNEI

Date de contact:

 Website: www.manastirea-humorului.ro
 E-mail: manastirea_humorului@yahoo.com
 Telefon: +40 230 572 765