FILIALA JUDEȚEANĂ SUCEAVA
A ASOCIAȚIEI COMUNELOR DIN ROMÂNIA

Comuna Forăști

Comună membră ACoR din 04.02.2003

Prin HCL nr. 6 din 04.02.2003 comuna Forăști a devenit membru al Asociației Comunelor din România

Descrierea comunei

În partea sud-estică a județului Suceava se află comuna Forăști, situată în partea stângă a râului Moldova, cu nouă sate care au luat ființă începând cu secolele al XIV-lea si al XIX-lea. În a doua jumătate a secolului al XVIII-lea a fost ridicată biserica din Forăști de către familia Forascu, iar familia domnitoare Moruzi a construit Curtea domnească și monumentală biserica din satul domnesc Oniceni, în perioada 1802-1818.

DESCRIEREA ŞI SEMNIFICAŢIILE
elementelor însumate ale stemei comunei Forăști, județul Suceava

Descrierea stemei:
Stema comunei Forăști, potrivit anexei nr. 1.31, se compune dintr-un scut pe fond albastru, cu o inimă pe care se sprijină doi porumbei, afrontați, ținând în cioc câte un spic de grâu, încrucișate, toate de aur. Scutul este timbrat cu o coroană murală cu un turn de argint.

Semnificațiile elementelor însumate:
Propunerea de stemă a comunei Forăști asigură concordanța elementelor acesteia cu specificul economic, social, cultural și tradiția istorică ale comunei, respectând tradiția heraldică a acestei zone și legile științei heraldicii. Coroana murală cu un turn de argint semnifică faptul că așezarea este comună.

Brăduț AVRĂMIA

PRIMARUL COMUNEI

În cadrul Asociației Comunelor din România, deține următoarele funcții:

1. SECRETARUL Consiliului Director al Filialei Județene Suceava a Asociației Comunelor din România

Date de contact: