FILIALA JUDEȚEANĂ SUCEAVA
A ASOCIAȚIEI COMUNELOR DIN ROMÂNIA

Comuna Adâncata

Comună membră ACoR din 10.10.2016

Prin HCL nr. 71 din 10.10.2016 comuna Adâncata a devenit membru al Asociației Comunelor din România

Descrierea comunei

Adâncata este o comună în județul Suceava, Moldova, România, formată din satele Adâncata (reședința), Călugăreni și Fetești.
Teritoriul comunei Adâncata se află situată din punct de vedere fizico-geografic în partea sud-estică a masivului deluros al Dragomirnei, subunitate naturală a Podișului Sucevei.

Vecinii
  • la nord: comuna Zvoriștea
  • la vest: comuna Mitocu Dragomirnei
  • la sud-vest: municipiul Suceava
  • la sud: orașul Salcea
  • la sud-est: comuna Dumbrăveni
  • la est: comuna Hănțești
Relief

Geomorfologia actuală pe teritoriul comunei Adâncata este rezultatul unei evoluții subaeriene îndelungate, marcate de acțiunea diferențiată ca intensitate și în timp a proceselor modelatoare, nota aparte dând-o alcătuirea litologică și structural.

Climă

Prin poziția sa în latitudine teritoriul comunei Adâncata se situează în condițiile climatului temperat cu un continentalism moderat care se reflectă în distribuția temperaturii și precipitațiilor.

Floră și faună

Se întâlnesc păduri de foioase, preponderente stejarul, fagul în amestec cu arțarul, cireș, tei. Această pădure este alcătuită din specii ca mierea ursului, firuța de pădure, rogozul, urzica. Discontinuu apar și arbuști ca alunul, cornul, socul.
Fauna terestră are numeroși reprezentanți ca urmare a prezenței suprafețelor forestiere ce constituie adăpost: mistreț, căprioară, vulpe, cerbul, iepure, iar în vegetația de ierburi de hârciog, șoarecele de câmp.
Fauna pădurilor cuprinde o diversitate de specii: ciocănitoare, privighetoare, cucul, pițigoi, gaiță, mierla, pitulicea, turturica, rândunica, vrabia.
Apele Siretului constituie mediu de viață al unui număr mare de specii de pești: crapul, mreana, caras, bibanul, știuca.

DESCRIEREA ŞI SEMNIFICAŢIILE
elementelor însumate ale stemei comunei Adâncata, județul Suceava

Descrierea stemei:
Stema comunei Adâncata, potrivit anexei nr. 1.1, se compune dintr-un scut tăiat. În câmp superior, pe fond albastru, trei frunze de stejar alăturate, de aur. În câmp inferior, pe fond roșu, un căprior alergând spre dreapta, cu capul văzut din față, de aur. Scutul este timbrat cu o coroană murală cu un turn de argint.

Semnificațiile elementelor însumate:
Propunerea de stemă a comunei Adâncata asigură concordanța elementelor acesteia cu specificul economic, social, cultural și tradiția istorică ale comunei, respectând tradiția heraldică a acestei zone și legile științei heraldicii. Coroana murală cu un turn de argint semnifică faptul că așezarea este comună.

Viorel CUCU

PRIMARUL COMUNEI

Date de contact: